Health benefits

Health benefits

Maks
Maks
Published on October 22, 2022

Що таке Alberta Health Benefit program?

Програма Alberta Health Benefit покриває переваги для здоров’я жителів Альберти, які проживають у сім’ях з низьким рівнем доходу, які вагітні або потребують значних ліків, що відпускаються за рецептом.На даний момент, уряд вирішив надати українцям протягом одного року скористатися даною програмою цілком безкоштовно.

Ця програма забезпечує покриття для:

  • догляд за зубами
  • ліки, що відпускаються за рецептом
  • окуляри та лінзи
  • необхідні засоби для діабету
  • служби екстреної швидкої допомоги
  • основні безрецептурні ліки

Отримавши особисту медичну картку Альберти, ви можете подати заявку на отримання додаткових пільг для здоров’я, включаючи безперервне покриття ліків, що відпускаються за рецептом, основних безрецептурних ліків, перевірки зору та окулярів, стоматологічної допомоги, основних засобів для лікування діабету та послуг екстреної швидкої допомоги .

Українські евакуйовані особи отримають форму заявки на програму Alberta Health Benefits (Ukrainian Evacuee) поштою після отримання особистої медичної картки Альберти. Заповніть цю форму та надішліть її поштою, використовуючи наданий конверт із попередньою адресою (реєстри не можуть прийняти цю форму)

Картку Alberta Health Benefits буде надіслано вам поштою після обробки заявки. 

Будь ласка, зачекайте від 2 до 4 тижнів для обробки. 

Якщо під час розгляду вашої заявки вам потрібна екстрена страховка на ліки, що відпускаються за рецептом, та/або екстрені стоматологічні та оптичні послуги, зателефонуйте до Служби підтримки Альберти або цілодобового контактного центру екстреної підтримки.

Пам’ятайте, що коли вам потрібні медичні послуги, візьміть із собою свою особисту картку здоров’я Альберти та картку Альберти Health Benefits.

Інформація на офіційному сайті провінції Альберта

 





Корисні події