Фінансові виплати для українців від CRA (Агентство доходів Канади)

Фінансові виплати для українців від CRA (Агентство доходів Канади)

Nik Galaev
Nik Galaev
Published on October 13, 2022

⚡️ А чи знали ви що всім мешканцям Альберти належать виплати від провінції?

⚡️ А щось чули про повернення GST?

⚡️ Повернення податку на клімат?

➡️ А це легальний і досить простий спосіб отримати гроші прямо зараз, заповнивши лише декілька папірців.


❓ Чи потрібно українцям у Канаді подавати податкову декларацію?

❓ Як виглядає податкова система Канади?

❓ Як самостійно заповнити податкову декларацію та чи можливо це взагалі?


⭐️ На всі ці питання ми спілкувались с пані Еллою Авакян, яка є сертифікованим DFA (Designated Financial Advisor) - Tax Services Specialist. Пані Елла закінчила NAIT по managerial accounting, та працює за фахом вже 18 років та залюбки ділиться своїм досвідом.


Основні фінансові виплати:

1. GST credit - повернення податку на продаж усім резидентам з невеликим доходом. Мах $467 в рік на одну людину або $612/рік на пару + $161/рік на кожну дитину. Форма RC151 самотня особа або RC66 та RC66SCH для особи чи пари з дитиною

2. СІА платіж - повернення податку на клімат - стимулююча оплата за боротьбу з забрудненим середовищем. Виплата не більше $373/рік на дорослого або $1,079 на сім’ю з двома дітьми. Отримає кожен мешканець Альберти щоквартально. Форми ті самі, що на GST credit, відправляються в податкову (CRA).

3. ЕІ бенефіти - виплати по безробіттю - для платників податку, що втратили роботу та мають від 420 до 700 застрахованих годин. Мах 55% від заробітної плати за останні 52 тижні, але не більше $650 на тиждень. Звернутися онлайн з заявою та ROE (record ofф employment) до Service Canada після тижня, як втратив роботу.

4. Дитячі виплати (child care benefits) почнуться після 18 місяців проживання в AB. Виплати нараховуються податковою на основі NOA за минулий рік. Нову заяву робити не треба, якщо вже відправляли RC66, якщо податкова не запросила додаткові документи.

5. Якщо зовсім скрута та майже закінчились федеральні $3,000 та не маєте роботи, можна спробувати звернутись до Альберти для підтримки доходу (for Income Support). Звертатись в AB Supports contact centre 1-877-644-9992.


Слайди презентації - https://uucalgary.com/upload/tax_in_canada_2023_ella_avakyan.pdf

Корисні події