Додаткове медичне страхування

Додаткове медичне страхування

Kate Sologubova
Kate Sologubova
Published on December 14, 2022

Додаткове медичне страхування для жителів провінції Альберта покриває витрати на медичне обслуговування дітей з сімей з низьким рівнем доходу. Такий вид медичного страхування призначений для дітей віком до 18 років. Діти віком від 18 до 19 років також мають право на отримання додаткового медичного страхування, якщо вони живуть з батьками та відвідують середню школу.

Які витрати покриває пільгова програма

Послуги стоматолога:

  • основні та профілактичні послуги (плановий огляд, пломби, рентген та ін.)

Послуги окуліста:

  • покриває витрати на окуляри

Ліки, що відпускаються за рецептом:

  • Перелік ліків, на які діє страхова програма можна переглянути тут Interactive Drug Benefit List

Безрецептурні препарати, наприклад дитячі вітаміни

Виїзд швидкої допомоги 

Препарати для людей з діабетом

  • засоби для ін’єкцій, тест-смужки та ланцети;
  • пацієнти з діабетом отримують компенсацію за тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові, придбані в ліцензованій аптеці (максимум до 3000 на особу, залежно від методу лікування діабету). Про покриття витрат на препарати для пацієнтів з діабетом можете більш детально ознайомитись у цьому документі Coverage Maximums for Diabetes Supplies fact sheet (PDF, 76 KB);
  • Система безперервного контролю рівня глюкози (CGMs) доступна для дітей віком до 18 років. Для цього знадобиться рецепт від ендокринолога або педіатру. Більш детальну інформацію про вимоги та критерії для отримання CGMs Ви можете знайти у документі eligibility criteria (PDF, 35 KB).

Хто може подати заявку

Для цієї додаткової програми відбираються сім’ї на основі їх доходу. Для того, щоб подати заявку на отримання додаткового медичного страхування для дитини необхідно:

  • жити в Альберті
  • мати статус постійного або тимчасового резидента Канади
  • дохід родини не повинен перевищувати наступні суми
  • ви не повинні користуватись наступними страховими програмами

Як подати заявку

  1. Необхідно заповнити форму - Alberta Child Health Benefit application form AEHB2939
  2. Заявку необхідно надіслати факсом або поштою. Адреса та номер факсу вказані за посиланням

NB! Якщо Вашій дитині 18-19 років і вона ходить до старшої школи, і живе з Вами, то Вам необхідно заповнити наступну декларацію Declaration of 18 and 19 Year Old Dependent form AEHB3654

Після подачі заявки

Якщо Ваша заявка була схвалена, то Ви поштою отримаєте картку медичного страхування. На картці буде зазначено ім'я кожної дитини (якщо Ви подавали заявку для декількох дітей) та ідентифікаційний номер.

Кожного разу коли Ви будете звертатись до лікаря або фармацевта за послугами, витрати на які може покрити страховка, Вам необхідно буде показувати картку.

Щорічний перегляд

Кожного вересня податкова агенція буде перевіряти Ваш дохід, і якщо він все ще буде нижче допустимого рівня, то ваша заявка автоматично продовжиться на наступний рік.

Корисні події